Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Olcsó házi duguláselhárító módszerek

Aki állt már szemben dugulással, jól tudja, hogy az agyonreklámozott termékek többségükben nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, amikor igazán bizonyítaniuk kellene. A legtöbb, amire használhatjuk őket, az a megelőzés, a lefolyók tisztán tartása, azonban a már fennálló dugulással szemben szinte esélyük sincs.

Ha rájuk nem számíthatunk, mi mást tehetünk, hogy szakember nélkül szabaduljunk meg a dugulástól?

A háztartásokban legtöbbször a mosogató dugul el. Ha ez az eset áll fenn, a legkézenfekvőbb megoldás szétszerelni a szifont, majd a gégecsővel együtt alaposan kitisztítani. Amikor szét-, illetve összeszereljük a szifont, fordítsunk nagy figyelmet a tömítésekre, mert ha azokat rosszul tesszük vissza, netán közben elveszítjük őket, az illesztéseknél szivárogni fog a víz. Amennyiben a problémánk ezzel sem oldódna meg, folyamodjunk a házi praktikákhoz.

A forró víz erős fegyver a zsíros lerakódások ellen, főleg, ha szódabikarbónát, ecetet, trisót is adunk hozzá. Az ecet és a szódabikarbóna víz nélkül is tökéletes párost alkotnak. Pár órán át hagyjuk őket hatni, majd elővehetjük a pumpát. Használatakor arra figyeljünk, hogy a gumiharang vízben álljon, így kezdjük meg a pumpálást.

Ha a házi praktikák csődöt mondanak, az elszántabbak megpróbálkozhatnak slaggal, magas nyomáson átmosni a csöveket. Amikor a slagot bevezetjük a lefolyóba, körülötte egy ronggyal tömítsük el a réseket, hogy a víz teljes egészében a csőbe tudjon lejutni. Minden nagyobb áruházban beszerezhető a csőgörény, melynek egyszerűbb típusait otthon is bárki tudja használni.

A mosogató az egyszerűbb esetek közé tartozik, azonban a fürdőkád, a zuhanyzó és a wc esetében más módszerek lehetnek célravezetők. Ilyenkor alapszabály, hogy semmilyen szerelvényt ne próbáljunk meg szétszedni, azzal várjuk meg a szakembert. A pumpát és a forró vizet a fürdőben is használhatjuk, azonban ha ezek nem hoznák meg a várt eredményt, ne halogassuk a vízvezeték szerelő felhívását. Addig is bánjunk óvatosan a lefolyótisztítókkal, egy vegyszernél többet soha ne használjunk a lefolyóban! Két különböző vegyi anyag kombinációja könnyen mérgezést okozhat és a túlzott használatuk kárt tehet a csövekben is.

A dugulást legjobb megelőzni, de ha erről már lecsúsztunk, körültekintően alkalmazzuk a különböző házi módszereket és ha még ezektől sem oldódna meg a probléma, ne habozzunk szerelőt hívni.