Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Duguláselhárítás házilag

A duguláselhárítás már elképzelhető otthon is, saját használatú eszközökkel és módszerekkel. Ezeket a duguláselhárító speciális eszközöket beszerezheti akár háztartási boltban vagy kifejezetten barkács szaküzletben is. Az áruk ideális. Tehát megfizethetőek főleg, ha azt a szempontot is figyelembe vesszük, hogyha ezeket egyszer megveszi, akkor hosszú életűek, kiállják az idő próbáját. Hogy miért? Mert strapabíróak és valóban tartósak. Környezetbarát termékek, amik nem károsítják sem a környezetet, sem pedig az emberi szervezetet. Érdemes kipróbálni és rendszeresen használatba venni!

Jó, ha az ember rendelkezik otthon egy-két szerszámmal. Ha van WC pumpája, csőgörénye, spirálja vagy kézi vezetékmosója. Mert igen, ma már a kézi vezetékmosót is beszerezheti bármely átlag lakástulajdonos. Korábban még egy ilyen kézi elektronikus tisztító berendezés csak a speciális és tapasztalt vízvezeték szerelők birtokában volt. Ma már olyan könnyen használatos gépek ezek, hogy kézbe vehetik akár még a laikusok is. Ilyen nagyot fejlődött a technológia, s ezzel együtt maga a világ.

Érdemes a duguláselhárításra specifikus kínálatot az interneten is böngészni, átnézni, hátha talál a piaci árnál jóval olcsóbb, alig használt készüléket. Ha nem, érdemes egy teljesen újba beruházni. Garantáltan nem bánja meg, hiszen egy életen át elfelejtheti a dugulást és az ezzel kapcsolatos kellemetlenségeket. Nem kell minden kis problémánál rögtön a szakember telefonszámát idegesen tárcsázni és aztán fizetni ki neki az indokolatlanul magas munkadíjat.

A következőkben bemutatjuk Önnek a három legelterjedtebb duguláselhárító eszközt. Elmondjuk, hogy mik is ezek pontosan, mi jellemző használatukra, mely alap tulajdonságokkal rendelkeznek.

WC pumpa: az utánozhatatlanul klasszikus

Talán WC pumpája minden háztartásnak van. Vagy ha nincs, érdemes beszerezni. Lehet kapni már szinte minden háztartási boltban a lekerekített fejű ás fanyelű változatokat.

A finoman gömbölyű fej azért hasznos, mert nagyobb nyomás fejthető ki a toalett lefolyójában, és ha nagyobb a nyomás, hatékonyabb és erőteljesebb a duguláselhárítás is.

Ha pedig rendszeresen beiktatja a WC pumpa használatát, azzal még időben megszüntetheti a kisebb mértékű dugulásokat is. Azonnal elejét veheti a bajnak. Remek kis eszköz, amit szinte pár száz forintért a háztartási boltokban megvásárolhat.

Csőgörény: az időtálló acél spirál

Ma már a legtöbb barkács szaküzletben hozzájuthat jó minőségű és időtálló csőgörényhez. Az eszköz egyszerűségének és letisztultságának köszönhető, hogy szinte elnyűhetetlen, örök darab, ráadásul háromféle méretben is kapható.

Hozzáférhető 3, 5 és 10 méteres hosszúságban. Véleményünk szerint az egyik legjobb és legpraktikusabb csőgörény- típus, a finomabb, érzékenyebb kivitelű, melynek sajátossága, hogy a vége meg van egy kicsit nyújtva, aminek köszönhetően még a legkacifántosabb kanyarulatokból is kipiszkálható a dugulást okozó szennyeződés csomó. Ezzel a spirállal eltávolíthatók a legmakacsabb szennyeződések: a hajszálak, a vastagon lerakódott por, a kosz, keveredve a kozmetikumokkal, amik ragacsos állagot képezve előszeretettel megragadnak a vízvezetékek és a csövek oldalfalán. Olyannyira, hogy aztán eltávolításuk már csak egy remek csőgörénnyel képzelhető el. Azzal viszont hatékonyan és egyszerűen.

Lefolyótisztító kézi mosókészülék

Nagyon hasznosak a vezetéktisztító kézi mosókészülékek. Minden modellhez jár természetesen a megvásárláskor használati útmutató, ám nagyon is egyértelmű működésük. Beindításukhoz mindössze áramforrás, egy konnektor szükséges és már indulhat is a tisztítás! A készülék feje úgy pucolja ki belülről a lefolyót, hogy eleget tesz valamennyi higiéniai elvárásnak. Nem hagy koszt vagy szennyeződést, nem fröcsköli ki a padlóra a vizet. Hatása egyszerűen nagyszerű. Megéri befektetni, hiszen egy készülékhez többféle átmérőjű fej is csatlakoztatható, ezért bármilyen vezetékben otthonosan mozog, és gondosan elvégzi feladatát.

Hatékony eszközök, egyedülálló módszerek

Ha már érzi a csatornaszagot, az a dugulás első jele. Ilyenkor egyértelműen jelzés érkezik, hogy valami nincs rendben a vízvezeték hálózaton belül. Muszáj lépni vagy házilag egy speciális módszert alkalmazni, melyen segítünk a kialakult a helyzeten és mindent megteszünk egy következő dugulás elkerülése, megelőzése érdekében. Tehát a pillanatnyi duguláselhárítást szét kell választani a megelőzéstől és rossz szokásainkon való változtatástól. A kettő nem ugyanaz a folyamat, egészen más eszközöket tartalmaz mindkét oldal. Cikkünkben ezeket a módszereket járjuk körbe. Megismertetjük azokkal az eszközökkel, melyek biztosan helyet kapnak az Ön háztartásában is!

Arról már a bevezetőben is szóltunk, hogy a dugulás észlelése és pillanatnyi helyreállítása különbözik a dugulás végleges megszüntetéstől, azaz a megelőzéstől. A pillanatnyi helyzetkezelés ugyanis csak felszínesen oldja meg a bajt, de nem véglegesen. A tüneteken enyhít, de semmi több. A megelőzés ezzel szemben mélyre hatóan kezeli a dugulást. Tudatos, módszeres szokásokkal és szemléletváltással a felhasználók elkerülik, hogy saját hibájukból alakuljon ki egy másik alkalommal dugulás. Ha tehát ennek ellenére mégis duguláselhárításra kerül sor, inkább már rögtön szólnak a szakembernek, nem várnak, nehogy a helyzet elmérgesedjen és esetleg még nagyobb probléma kerekedjen az egészből, mint amilyen egyébként is volt.

Duguláselhárítás egyedül, házilag

A legjobb eset, amikor a dugulást sikerül egyedül elhárítani és nem kell a szakembernek súlyos ezreket fizetni munkadíj gyanánt. De melyek ezek a házi módszerek, eszközök és praktikák?

Módszer az, ha odafigyelsz arra, hogy mit dobsz a lefolyóba és mit nem. A dugulást okozó anyagok: ételmaradék, túlzott toalett papír, mértéktelen tisztítószer és vegyszer fogyasztás, kozmetikumok, valamint egyéb szennyeződések (por, kosz, szennyeződés). Ezek még véletlenül sem kerülhetnek a lefolyóba. Ha mégis, akkor használj a megengedett mennyiségnek megfelelő lefolyótisztítót vagy vegyél spirálozót, mellyel könnyen kipiszkálhatod a lefolyóban felhalmozódott dugulást, vagy ha gondolod, megéri kis nyomású, kézi, elektronikus csőtisztítót is beszerezni, ami garantáltan végez a vízvezeték-hálózat valamennyi dugulást keltő szennyeződésével.

A duguláselhárító eszközök hozzáférhetőek a legtöbb háztartási- és barkács boltban. Ám vannak fortélyok és praktikák, melyeknek összetevői ott kell, hogy legyenek minden konyhaszekrényben. Ilyen például a szódabikarbóna, az ecet, a sütőpor, a lúgkő vagy éppen a Cola.

Igen, jól hallottad: a Cola. A magas foszforsav tartalmú frissítő ital a lefolyóba kerülve alapos és mélyreható munkát végez. Jól kimossa a vezetékek falát, ezáltal az addig átjárhatatlan csöveket átjárhatóvá varázsolja.

A szódabikarbónát, az ecetet, a sütőport ugyanígy alkalmazzuk, csak ezeket bő forró vízzel vegyítjük. Az eredmény hibátlan, a tiszta hatás szinte azonnal érezhető a lakás egészében.

A megelőzés fontossága és módszerei

A megelőzés a jó szokásokról, azoknak a mindennapokban is érezhető jótékony hatásáról szól. A jó szokásokat (mi kerüljön, és mi ne kerüljön a lefolyóba) mi magunk határozzuk meg. Rajtunk áll, hogy akarjuk, vagy nem akarjuk. A rosszaktól mindig nehezebb elválni, ezért szükséges óriási akaraterő.

A megelőzés a szokások mellett a rendszeres karbantartás fontosságáról is szól. Lakótelepi lakásokban érdemes akár évente ellenőrizni, hogy milyen állapotban vannak a lefolyók. Családi házakban elegendő akár 2-3 éves felmérést végeztetni, de ha indokolt, természetesen ott is az éves felmérés javasolt.

A vizsgálat során, ha a szakember jelzi, hogy „kisebb baj” van a hálózatban, akkor rögtön elejét kell venni a problémának, nem érdemes várni vele! Ha a vízvezeték szerelő- és duguláselhárító specialista mindent rendben talált, akkor nyert ügyed van, de az éves ellenőriztetést akkor is tartsd be, ne „szokjál le” róla, hiszen ez is egy jó szokás.