Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Duguláselhárítás bontás nélkül Debrecen és környékén

Nem szükséges falat bontani, teljes felújításra kényszerülni a duguláselhárítás miatt. A mai modern duguláselhárító berendezésekkel és profi szakemberek tudásával, tapasztalatával kiegészítve a beavatkozás nem jár kellemetlenséggel és jelentős anyagi ráfordítással. Próbálkozni ugyan lehet a házi praktikákkal és egyszerű módszerekkel, de nem érdemes. Ezek a házi trükkök, módszerek vagy a boltban megvásárolható erős vegyszerek ugyanis csak ideig-óráig hatnak. És ez még a jobbik eset, amikor legalább hatnak valamit. Könnyen előfordulhat, hogy feleslegesen kidobod a pénzt a drága lefolyótisztító szerekre és a különféle tisztító eszközökre, közben pedig eredményt nem tudsz felmutatni. Legjobb, ha a profikra bízod a munkát, akik elhárítják a bajt, akár két-három órán belül!

Tévhit azt gondolni, hogy a duguláselhárítás kemény melóval, és sok pénzzel jár. Mindössze egy telefonodba, egy megkeresésedbe kerül, s a profi képzett szakemberek máris elvégzik helyetted a munkát. Ma már olyan eszközökkel és olyan fejlett technológiai háttérrel rendelkeznek ezek a mesteremberek, amiknek köszönhetően a folyamat egyszerűen, gyorsan, garanciálisan és ráadásul minimális anyagi ráfordítással jár együtt.

A lefolyóból a szennyeződések (ételmaradék, hajszálak, piszok, por) könnyen megtapadhatnak a vízvezetékek falán. A folyamat azonban még inkább felerősödik, ha a szennyeződés keveredik szappannal vagy mosószerrel, hiszen a vezetékek falára való tapadás még erőteljesebbé válik. A dugulás kezdeti szakaszán ugyan be lehet vetni a lefolyótisztító szereket, de ezektől némi javulás csak felszínesen, időszakosan várható. Ahhoz, hogy a lefolyó tökéletesen használható legyen, benne a víz zökkenőmentesen folyjék le, szakember beavatkozására és segítségére van szükség.

A csőrendszer gépi spirálozása Ez az egyik módszer, melynek segítségével a vezetékeket maximálisan és teljeskörűen meg tudjuk tisztítani. A lefolyó és a vezetékek típusától és méretétől függően meghatározott spirálhosszal kezdjük a folyamatot. Olyan eset is előfordulhat, amikor egy-egy tisztítás esetén többféle méretű spirált is bevetünk a tisztítás során. Noha a beavatkozás így elmondva egyszerűnek tűnik, mivel a spirálmozgatást egy speciális gép végzi, mindenképpen szakember segítségével végezhető el az eljárás, aki a tisztítás mellett gondoskodik a fertőtlenítésről és a duguláselhárítás során keletkező szavak elszívásáról is.

Ipari vákuum kezelés Hogy mi történik akkor, ha zárt rendszerről van szó? Ebben az esetben ipari vákuum kezelést kell, hogy alkalmazunk! A megfelelő vákuum létrehozásának feltétele, hogy a rendszerben más fogyasztó ne legyen csatlakoztatva. A vákuumpumpa szintén egy speciális duguláselhárító eszköz, ami a vákuumot létrehozza, ugyanakkor a dugulást egy pillanat alatt megszünteti. Előnye, hogy elektromos, így gyorsan üzemképessé tehető. Hátránya, hogy a használatához tudás és tapasztalat szükséges, így az a legjobb, ha a pumpa kizárólag szakember kezébe kerül.

Gyökértelenítés Ez egy alap duguláselhárító módszer, ugyanis a legtöbb esetben a főcső rendszer van „elgyökeresedve”, tehát a dugulás gyökere ott kezelhető és azon a helyen végérvényesen meg is szüntethető. Gép spirálokhoz is lehet egyébként gyökértelenítő fejet csatlakoztatni, ám ennek az a nagy hátránya, hogy ezzel a módszerrel kizárólag a vékonyabb gyökerek távolíthatók el. A nagyobbakhoz már a WOMAhoz csatlakoztatott gyökértelenítő fejek szükségesek. Eljárások ide vagy oda, kétségtelenül az a legbiztosabb megoldás, ha a szakemberek az érintett és eldugult csőrendszer egy bizonyos szakaszát kicserélik, hiszen így meg lesz szüntetve a dugulás, ráadásul a csőrendszer is új minőségben funkcionálhat tovább. Egymagad ne rohanj fejjel a falnak! Bízd szakemberre a munkát, így biztosan elejét veheted további dugulás kialakulásának.

Falbontás nélkül a dugulás ellen

Mosogató, mosdó, zuhanytálca, kád, padlóösszefolyó, eső- és kondenzvíz vezetékek. Kritikus pontok, melyekre, ha nem vigyázunk kellőképpen, könnyen eldugulhatnak, és használatuk lehetetlenné válik. Hogy mit lehet tenni a dugulás ellen? Jobban oda kell figyelni azoknak helyes használatára, bizonyos időközönként, rendszeresen pedig ellenőriztetni kell szakemberek bevonásával a vezetékek aktuális állapotát. Ha ugyanis még éppen időben észreveszik a problémát és a dugulás esetleges kialakulásának lehetőségét, azzal elejét lehet venni a bajnak gyorsan, egyszerűen, nagyobb beavatkozás nélkül.

A rendszeres karbantartás tehát az egyik legfontosabb dolog annak érdekében, hogy valaki hosszú távon megszabaduljon a dugulástól és annak valamennyi kellemetlenségétől. A jó szokások irányítanak bennünket és mindennapjainkat. Ha odafigyelünk a lefolyó helyes használatára és nem hagyjuk, hogy olyan szennyeződések kerüljenek a lefolyóba, amelyek teljesen eltömíthetik a vízvezetékeket, akkor nem lesz szükség duguláselhárításra, lefolyó vagy csatornatisztításra. Akkor elkerülheti a drága tisztítószerek és vegyszerek megvásárlását és nem kell azon drukkolnia, hogy vajon aznap reggel lefolyik-e a víz a mosdójából vagy sem.

De mint mondtam, ehhez szemléletváltásra van szükség. Ha kell, képzelje el a lefolyóját belülről. Lássa maga előtt a folyamatot, melynek során a vezetékek először csak részlegeses, majd teljes egészében eldugulnak. Ha tudja, hogy a lefolyóba kerülő túlságosan nagy mennyiségű por, hajszál, WC papír, ételmaradék szappannal vagy mosogatószerrel keverve összeáll egy nagyobb szennyeződés csomóvá, ami könnyen megtapad a vezetékek falán, akkor már értheti, hogy a rossz szokások miatt ez a folyamat újból és újból megismétlődve valóban egy idő után a lefolyó részleges vagy teljes eltömítődéséhez vezet.

Ha már érzékeli a dugulásveszélyt, kezdetben ugyan enyhíthetnek valamelyest a helyzeten a boltban megvásárolható lefolyótisztító vegyszerek, de ezektől végleges megoldást ne várjon. Ezek a szerek ugyanis sosem a probléma tényleges forrására hatnak, csupán felszínesen kezelik a problémát. Mint ahogy a WC-pumpa is.

A szakember gyökértelenítő módszerével vagy a gépi meghajtású spirálozással azonban a dugulás gyökerére, pontos kiindulási helyére hatnak és egy alapos lefolyótisztítással véglegesen megszüntetik a bajt.

Ha tehát érzékeli, hogy „dugulás van”, hívjon inkább szakembert, aki tudás és megfelelő eszközök birtokában biztonságosan és gyorsan elhárítja a bajt. A mai szakemberek a bejelentést követően szinte néhány perc alatt már a helyszínen vannak. Elsőként felmérik az eset súlyosságát és megkeresik a vezetéken belül a dugulás pontos gócpontját.

Ne ijedjen meg: nincs itt szó semmiféle rongálásról vagy falbontásról. A mai duguláselhárítással foglalkozó szakemberek birtokában vannak azok a speciális eszközök és fejlett technológia, melyeknek köszönhetően a dugulás milliméteres pontossággal kimutatható.

Ma már garanciálisan, határidőre dolgozó szakemberekkel veheti fel a kapcsolatot, akik fix áron dolgoznak és vállalják el a munkákat. Ezek a szakemberek valóban megbízhatóak, és lehet rájuk számítani.

A duguláselhárítás a profiknak egyszerű, egy laikusnak azonban a megoldás csak felesleges idegeskedéssel és kidobott pénzzel jár. Válasszon profi megoldást, feszültség és stressz nélkül!

Ha Önnek is duguláselhárításbeli problémája van, először azt kell megvizsgálni, vajon az érintett szakasz kül-, vagy beltéren helyezkedik-e el.

Ennek fényében tudjuk ugyanis megállapítani, hogy mi okozhatja az adott problémát.

Külső dugulás esetén elsősorban valamilyen természeti ok, például gyökérbenövés lehet a háttérben. Ha azonban odabenn történik mindez, a négy fal között, akkor zsírlerakodás illetve egyéb dugulási ok is meghúzódhat a probléma mögött. Ezért fontos, hogy a ház építése esetén különös figyelmet fordítsunk az olyan szempontokra, mint például a vezeték ejtése, de természetesen az is fontos, hogy a szennyvíz elvezetése csendesen történjen.

A nagy ejtésű vezetékek ugyanis hangosak tudnak lenni. Ha már kész a baj, akkor se késlekedjen, hiszen duguláselhárítással foglalkozó cégünk előzetes egyeztetés esetén pillanatok alatt a helyszínre megy és megoldja az Ön minden problémáját.