Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Milyen veszélyekkel jár a dugulás?

Te is átélted már?

A dugulásra és a duguláselhárításra nem lehet felkészülni. Ha jön, akkor nem marad utána csak víztócsa, kellemetlen szag és idegesség. Aki átélte már, az tudja, milyen következményekkel jár. Előfordul olyan eset, amikor még a dugulást követő egy héttel is lehet érezni a lakásban a csatornaszagot. Szerencsével csak az jár, aki egy életre „megússza” a dugulást.

Ahhoz, hogy lásd, mivel jár a dugulás tisztáznunk kell először néhány alapdolgot. Hogy mit jelent pontosan a dugulás. Milyen típusai vannak és, hogy egyáltalán miért alakul ki.

A dugulás a lefolyóba kerülő anyagok miatt alakul ki a vízvezeték-hálózaton belül. Eltömítődésről van tehát szó, amikor a csőrendszer átjárhatósága szűnik meg, melynek következtében nem folyik le a víz a csatornába. Vagy ha lefolyik (és ez már a dugulás „végstádiuma”) visszatör a mosogatóba, mosdóba vagy a WC-be.

A típusai a dugulás fázisaival egyezik meg. Kezdeti fázisban még csak nehezen folyik le a víz a mosogatóból. Ez a részleges dugulás. Ebben az esetben a felhasználó akár ecetes forró vízzel, vagy csőgörénnyel, spirálozóval megszüntetheti a vezetéken belüli tömítődést. Amikor már azonban nem megy le a víz, sőt, a csatornavíz, a szennyvíz folyik vissza, az már a végső fázis, azaz a teljes dugulás. Ekkor már csak a szakember segíthet oldani a helyzeten, aki rendelkezik azokkal az eszközökkel, melyek olyan hatásfokon és teljesítményen dolgoznak, hogy egyszerűen és gyorsan képesek elhárítani a bajt.

Nem kell megijedni: nem fognak falat bontani és kárt okozni!

Ha valaki arra gondol, hogy csőtisztítás a falakon túl, akkor rögtön látja maga előtt a falbontást, a port, koszt és a kérdéseket, hogy mi lesz később, aztán, hogy a szakember otthagyja őt a romos fürdőszobában.

Pedig nem kellene megijedni: rongálásról, falak kibontásáról nincs szó! Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Az ún. kamerás diagnosztika egy modernkori speciális eszköz és eljárás, melynek segítségével szinte percek alatt kimutatható, hogy hol van a „bibi” a vezetéken belül.

A dugulás végső fázisában nem érdemes egyedül hozzáfogni a helyzet megmentéséhez. Azonnal szakemberhez kell fordulni, mert így időt is nyer és nem lesz még nagyobb galiba annál, mint amilyen egyébként is volt. Ha nem ismer ilyen szakembert, keressen egy megbízható szakértőt az interneten. Tekintse meg az árakat, győződjön meg arról, hogy a szakember fel tud-e mutatni legalább 3 referenciát, győződjön meg annak hitelességéről és telefonban is kérdezzen rá az árra, nehogy olyan rejtett költségek jelenjenek meg pluszban, amit hirtelen készpénzzel nem is tudna kifizetni.

Egyébként az, hogy időben szól, vagy nem szól a szakembernek, pénztárcakímélő megoldás is egyben. Ha szól, azzal gyorsabban ki tud menni az illető, és kisebb kár keletkezik, tehát kevesebbe fog kerülni. A baj akkor kezdődik, ha húzza a szakember kihívását és már csak azon veszi észre magát, hogy egy vagyont kell kifizetni pár órás munkáért.

A dugulástól végleg megszabadulni csak helyes, tudatos életmódgyakorlással lehetséges. Másképp nem. Ha a duguláselhárítás be is fejeződik, de az Ön életvitele semmiben nem változik, ne csodálkozzon azon, ha kialakul újabb és újabb dugulás. A tiszta lefolyó tudatos törődést és odafigyelést igényel. Ha ezt nem teszi, a szennyeződés megint meg fog telepedni a lefolyó falán, ami egy kis idő elteltével részleges majd teljes duguláshoz vezet, és megint kezdődik az elejéről a teljes folyamat lejátszódása.

Olyan esetről sajnos már hallottunk, hogy a család erőfeszítése ellenére mégis kialakult dugulás a lakásban. Ám ezek az esetek az életmódtól függetlenül (hajszálak, ételmaradékok) egyébként is kialakultak volna. A változtatás és a jó szokások elsajátítása tehát elsődleges, fontos. Ezek nélkül otthona nem lesz tiszta és higiénikus.