Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Így használjuk helyesen a lefolyószűrőt

A dugulás megelőzésének egyik legnépszerűbb eszköze a lefolyószűrő. Ez a 4-8 cm-es átmérővel kapható, egészen egyszerű kis szűrő olcsó és jól használható a konyhában, fürdőszobában is. Változatos anyagokból készítik őket, ki-ki tetszése szerint választhat a fém, a műanyag, a krómozott és a zselés típusok között.

A lefolyószűrő nem igényel szerelést, egyszerűen a lefolyó nyílásába kell tenni és ugyanilyen egyszerű mozdulattal el is távolítható. Nagyon hasznos, hiszen nem engedi a lefolyóba a hajszálakat, sem az ételmaradékokat. Ha nincs ilyen szűrőnk, alkalmanként - pl. az edények elöblítésekor vagy zöldség hámozáskor - akár tea- vagy kávézacc szűrővel is helyettesíthetjük.

A fürdőszobában a lefolyószűrő jó szolgálatot tesz a mosdóban, a fürdőkádban és a zuhanyzóban is. Összegyűjti a haj- és szőrszálakat, de felfogja a szappan-, sampon- és tusfürdőmaradék egy részét is. A konyhában elsősorban a zsíros, olajos ételmaradékok, valamint zöldségdarabkák felfogására használhatjuk.

A szűrőnek egyetlen hátránya van, mégpedig az, hogy lassítja a víz áramlását. Ezáltal a csőben könnyebben képződnek lerakódások, vagyis dugulások is hamarabb kialakulnak. Hogy ezt megelőzzük, rendszeresen gondoskodjunk a lefolyó kitisztításáról. Ennek legegyszerűbb és leginkább környezetbarát módja, ha forró vízzel teleengedjük a mosogatót, majd, miután a dugót kihúztuk, még tovább engedjük a forró vizet a lefolyóba. Pumpát is használhatunk, hogy még hatékonyabban tudjuk megtisztítani a lefolyócsövet. A lefolyószűrő alkalmazása abban az esetben nem javasolt, ha sok vegyi anyagot - mosogatószert, kézmosót - használunk.