Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Hogyan előzzük meg a gyökérbenövést?

Amikor eszünkbe jut a dugulások megelőzése, a legtöbben csak a házon belüli vezetékekre gondolunk, miközben a telkünkön bárhol húzódó csövekben jelentkezhetnek problémák. Az egyik leggyakoribb, mégis figyelmetlenségből eredő problémát a gyökérbenövések okozzák. Ezek a problémák ráadásul könnyedén és gyorsan megelőzhetőek, azonban nehezen oldhatóak meg, ha már megtörtént a baj.

Nyomvonal meghatározása a megelőzésért

A legfontosabb megelőzési stratégia az, ha nem ültetünk sem fát, sem bokrot a vízcsövek nyomvonalára, ugyanis idővel a legkisebb és leggyengébb gyökerű bokrok, fák is komoly gondokat okozhatnak. Ennek megfelelően a kerttervezés során mindig ügyelnünk kell a vízcsövek nyomvonalára.

Nagy könnyebbséget jelenthet, hogy a modern technológiának köszönhetően egy szakember segítségével könnyedén, gyorsan, ásás nélkül meghatározhatjuk, hol húzódnak kertünkben a vízcsövek. Amennyiben ezt nem tesszük meg és fél méternél közelebb ültetjük a fákat, bokrokat, cserjéket a vízcsövekhez, idővel a hajszálgyökerek benőnek a csövekbe a csatlakozási pontoknál és a csőben ideális táptalajra lelve hatalmasra duzzadnak, így komoly, nehezen elhárítható dugulást alakítva ki a csőben.

Amennyiben kertünkben örökzöldeket kívánunk ültetni, érdemes még a fél méternél is nagyobb távolságot hagyni, ezeknek a növényeknek ugyanis olyan erős a gyökerük, hogy könnyedén megrepeszthetik vagy elmozdíthatják a csöveket.

Vegyszeres csatornatisztítás

Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, hogy a gyökerek nem veszélyeztetik a csöveket, érdemes lehet kéthavonta egyszer olyan vegyszerekkel kezelnünk a csatornát, melyek gyökértelenítésre alkalmasak, azonban ezt megelőzően mindig győződjünk meg arról, hogy a tömítések ellenállnak a vegyszereknek, ellenkező esetben nagyobb kárt okozunk, mint hasznot.

Műszeres duguláselhárítás

Ha már megtörtént a baj, minden esetben forduljunk szakemberhez, ugyanis a csatorna gyökértelenítéséhez speciális eszközre, úgynevezett gyökérvágóra van szükség, ellenkező esetben megsérthetjük a vezetéket vagy a tömítéseket. Tény azonban, hogy amennyiben egyszer gyökérbenövést tapasztalunk, valószínűleg a közeljövőben ki kell cserélni az érintett csőszakaszt, éppen ezért ha gyökérbenövéssel kell szembenéznünk, érdemes lehet ideiglenes megoldások helyett azonnal a csőcserét választani.