Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Hasznos tudnivalók az emésztőgödör használatáról

Noha manapság a szennyvízcsatornák megjelenésével az emésztőgödrök némileg háttérbe szorultak, azért jó néhány portán még találkozhatunk ezzel a megoldással, főként a vidéki ingatlanok és tanyavilágok esetében. Mivel nem túl modern konstrukcióról beszélünk, a témát mindenképpen ki kell egy kicsit vesézni, melyet cikkünkben megpróbálunk maradéktalanul megtenni. Így Olvasóink kaphatnak némi információt és hasznos tudnivalókat a témában.

Noha első ránézésre az emésztőgödör csupán egy földbe ásott lyuk, működése azért ennél jóval bonyolultabb. Felépítés szempontjából tulajdonképpen egy betonból és acélból álló tartályról beszélünk, mely 2-3 méteres mélységű, űrtartalma pedig körülbelül 5-7000 liter között ingadozik. A mindennapi tevékenység során keletkező szennyvíz ebbe a tartályba ömlik bele és a rendszerben élő baktériumok kisebb részekcskékre bontják a keletkezett háztartási hulladékot, például a konyhából származó ételmaradékokat.

Az űrtartalmat tekintetve véve véges befogadóképességről beszélhetünk, ami a gödör időnkénti takarítását teszi szükségessé. A takarítás tervezésekor azonban figyelembe kell vennünk a falak elzsírosodásának mértékét is, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a vízelvezető képességet. Különféle vegyi anyagokkal könnyedén karbantarthatjuk az emésztőgödröt, így az ürítés és a szippantás nem válik annyira sürgőssé és gyakorivá.

Ha emésztőgödröt szeretnénk portánkon kialakítani, például egy nyaraló esetében, fontos figyelembe venni az ingatlan sajátosságait és a talajvíz szintjét. Magas talajvíz esetén az eső ugyanis könnyen megemelheti a gödör vízszintjét, ami később a lakásban is orrfacsaró bűzt eredményezhet. Ezen felül az emésztőgödör esetében is kialakulhat dugulás, így mindenképpen érdemes elvégezni az időnkénti karbantartási munkálatokat.

Cikkünk végén megjegyeznénk, hogy a technika elavult volta miatt az emésztőgödrök egyre inkább háttérbe szorulnak, arról nem is beszélve, hogy sok településen már rendeletben szabályozzák és teszik kötelezővé a városi szennyvízrendszer használatát.