Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Gyökérbenövés eltávolítása a csatornából

Bár a dugulásról legtöbbeknek a konyha vagy a fürdőszobai lefolyók jutnak eszükbe, a probléma ugyanilyen valószínűséggel jelentkezhet a lakáson kívül is. A kültéri dugulások általában jóval komolyabb következményekkel járnak, felszámolásuk ezért minden esetben nélkülözhetetlenné teszi a szakértelmet. Ha nem megfelelő módszerekkel és eszközökkel próbáljuk meg megszüntetni a dugulást, akár csőtörés is lehet a dolog vége.

A gyökérbenövések egyformán veszélyeztetik a régi és az új csöveket. A betoncsöveknél is fennáll az esélyük, hiszen a csövek közelében lévő fák gyökerei az illesztésnél lévő legapróbb résekbe is képesek bekúszni és behálózni akár a teljes rendszert. A csövekben lévő szennyvíz számos tápanyagot és olyan környezetet biztosít számukra, melyet kifejezetten kedvelnek. Nem kell sok idő, hogy a gyökerek kitöltsék a csövek belsejét, először megnehezítve a szennyvíz lefolyását, majd dugulásokat, végül csőtörést okozva. Hogy a gyökérzet komolyabb mértékben kezdett a csőben fejlődni, azt több jelből is észre lehet venni. Először is megnő a vízfogyasztás az elfolyt víz miatt, de nagyobb esőzések alkalmával az is előfordulhat, hogy a wc-ből talajvízzel keveredett szennyvíz tör fel. Ha ezt tapasztaljuk, nincs idő a tétovázásra.

A házi módszereket ebben az esetben erősen ajánlott elkerülni. A gyökérzet eltávolítása kizárólag speciális, erre a célra kifejlesztett eszközökkel valósítható meg. Ha szakemberrel ezt el is végeztetjük, a problémát végleg nem oldottuk meg, hiszen nagyon valószínű, hogy a növény gyökerei a jövőben ugyanígy utat találnak majd maguknak a csőbe. Végleges megoldást az adott növény átültetése, gyökerestül való eltávolítása jelenthet. Ezzel elkerülhetjük a folyamatosan visszatérő dugulást és a csőtöréseket. Ha kertépítés előtt állunk, célszerű úgy megtervezni a növények, elsősorban a vastag gyökérzetet növesztő fák helyét, hogy azok a föld alatt futó csövektől a lehető legtávolabb helyezkedjenek el.