Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Előzzük meg a dugulást!

A szakemberek ugyan egyetértenek abban, hogy 100%-ban biztos módszer nem létezik a dugulások megelőzésére, azonban annak érdekében, hogy minél ritkábban forduljanak elő, a mindennapos használat során mégis sokat tehetünk.

A mosogató és a fürdőszobai mosdó esetében a megelőzés legjobb módja, ha rendszeresen - legalább 1-2 havonta - lefolyótisztító szerek segítségével elvégezzük az alapos tisztítást. A mosogatónál ennél gyakrabban is érdemes forró vizet használni, amit bőségesen öntsünk a lefolyóba, mert egyszerre képes elbánni a zsíros lerakódásokkal és a baktériumokkal is. Azt már mondani sem kell, hogy a mosogatót leginkább azzal óvhatjuk meg a dugulástól, ha ételmaradékot, olajat és zsírt nem öblítünk le benne, de ezen felül célszerű a mosogatószer használatot is csökkenteni, mert az szintén dugulást okozhat a cső falára lerakódva. A fürdőszobában ugyanez érvényes a mosószerekre és a tusfürdőre is.

A wc nagy átmérőjű lefolyóját is könnyedén eltömíthetik az arctiszító avatták, a tamponok vagy a nedves törlőkendők. Ezeket semmiképp ne öblítsük le a wc-ben, helyette a szemetesbe dobjuk őket.

A lefolyókat sok háztartásban műanyag szűrőkkel védik a nagyobb szennyeződések ellen, ám ezeknek is megvan a hátulütőjük. Mivel lassítják a víz áramlását, akár előidézői is lehetnek a dugulásnak. A zsírt és az olajat célszerű külön edényekben gyűjteni és a megfelelő helyen leadni vagy lezárható üvegben kidobni a szemétbe.

Összességében elmondható, hogy a lakásban kialakuló dugulások többsége megelőzhető némi odafigyeléssel és a csövek rendszeres tisztán tartásával.