Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Duguláselhárítás lépésről lépésre

A legtöbbeknek eszébe sem jut, hogy otthonunk vízcsövei egyik pillanatról a másikra, számunkra váratlanul, azonban az éles szemű megfigyelő számára nem minden előjel nélkül eldugulhatnak. Ennek ok feltehetően az, hogy a vízcsövek nincsenek szem előtt, így aki korábban nem találkozott dugulással, eszébe sem jut, hogy a nem megfelelő odafigyelésnek milyen következményei lehetnek.

Ha már megtörtént a baj és ott állunk tanácstalanul, íme néhány tipp, mit tehetünk a probléma elhárítása érdekében.

Első lépések

A legegyszerűbb, mégis legkézenfekvőbb megoldás, amit minden következmény nélkül megtehetünk, az a forró, pontosabban forrásban lévő víz. Forraljunk fel egy lábasnyi vizet és egyszerre, lendületesen öntsünk az eldugult lefolyóba. Laza dugulások esetén a hatás azonnali és látványos, de ne feledjük, hogy megfelelő tisztítás és odafigyelés nélkül csak ideiglenes!

Tisztító szerek és házi praktikák

Amennyiben a forrásban lévő vízzel nem értünk el semmilyen eredményt, jöhetnek a tisztítószerek. Válasszunk ki egy fajta lefolyótisztító, lehetőleg granulátum formátumút vagy voksoljunk nagyanyáink örökségére az ecetre, szódabikarbónára vagy bármire ami szimpatikus. Nagyon fontos, hogy tartsuk be a megfelelő hígítási arányt és a mennyiségre vonatkozó utasításokat. Ne öntsünk többet a lefolyóba a javasoltnál, mert az ártalmas lehet, és garantáltan nem érünk el jobb hatást. Ami azonban ennél is fontosabb: ha az elsőként kipróbált tisztítószer nem hat, ne próbáljunk ki másik típust! A különböző vegyszerek keveredésével az egészségre ártalmas gázok szabadulhatnak fel, így nem csak a vízcsöveknek, de saját egészségünknek is árthatunk!

Mechanikus eszközök

Amennyiben nem jártunk sikerrel, tovább próbálkozhatunk a barkácsboltokban kapható eszközökkel, de ezek már költségesebbek, így ezen a ponton mindenképpen érdemes megfontolni szakember hívását. Ha mégis inkább magunk barkácsolnánk, választhatunk nagynyomású vizes tisztítót, sűrített levegővel működő tisztító eszközt vagy a klasszikus csőgörényt, pumpát.

Az, hogy mennyit költünk ezekre az eszközökre, természetesen mindenkinek szíve joga, azonban érdemes lehet szem előtt tartani, hogy ha ezekkel az eszközökkel sem jutunk semmire, végezetül úgyis duguláselhárító szakemberhez kell fordulnunk, ami újabb, többnyire maximum 15 ezer forintos kiadást jelent.