Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

A duguláselhárítás forradalma

Módszerek, eszközök, házilag vagy szakemberrel

Ha már érezhető a dugulásveszély, nem érdemes várni. Azonnal cselekedni kell. Ne várjon a szerelőre, vagy ha már olyan nagy a baj, hogy egyedül nem jön a megoldás, csak olyan szakembernek adjon bizalmat, olyan embert engedjen házába, akiben megbízik, akiről pozitív véleményt látott, olvasott az interneten, aki korrekt számokkal, rejtett költségek nélkül dolgozik. A legfontosabb, hogy rendelkezik referenciával és fel tud mutatni valamit előző munkáiból.

Ha már közvetlenül tapasztalta a dugulást és az azzal járó következményeket, akkor Ön is tudja, hogyha a dugulás jön, akkor kíméletlen rongálásba kezd a padlóra és bútorokra ömlő csatornavíz miatt a baktériumok, fertőzések szétterjedéséről nem is beszélve. Ebben az esetben a dugulás azonnali beavatkozása szükséges. Túl azon, hogy az ember rohan a felmosó vödörért és a felmosó fejért. Túl az erős tisztítószereken, melyek antibakteriális hatóanyagot is tartalmaznak. Ha csak felszínesen kezeli a bajt, és a dugulás okozta károkat tünteti el, azzal nem oldja meg a helyzetet. Korántsem. A szennyvíz kiömléssel ugyanis a dugulás forrása ugyanúgy a vezetéken belül ragad. Elő kell venni azokat az eszközöket, melyek segítségével és alkalmazásával otthon is elvégezheti a dugulás „gyökértelenítését”, azaz közvetlenül a probléma kialakulásának gócpontjára hathat.

Ezekhez a duguláselhárító eszközökhöz egyébként könnyen, alacsony anyagi ráfordítás mellett hozzáférhet a legkülönfélébb barkács üzletekben. Az alábbiakban ezekről az eszközökről szólunk és elmondjuk, hogyan és milyen időközönként érdemes ezeket használatba venni.

VEGYSZEREK a megelőzésért

A boltban számos lefolyótisztító vegyszert találhat, melyek a megelőzésben játszanak fontos szerepet, ugyanis tisztán tartják a lefolyót és nem engedik, hogy a szennyeződés a csőrendszer falára tapadjon. Óvakodjon azonban a filléres, olcsó, gagyi szerek használatától. Fizessen inkább ki háromszáz forinttal többet a minőségért, ami hosszú távon jobban megéri, hiszen eredményesebb a használata. És figyeljen oda a helyes használatra, ne használj többet a megengedettnél. A készítmény csomagolásán pontosan fel van tüntetve, hogy mennyit önthet napi és heti szinten a lefolyóba. Ha a megengedett mennyiséget nem tartja be, ott van, ahol a part szakad, mert ez is éppúgy dugulást eredményez, mint a lefolyóba kerülő hajszál vagy kozmetikum.

Jó SZOKÁSOK a megelőzésért

Mindent, egész életünket és mindennapjainkat a szokásaink irányítják. A rosszaktól lehetőleg el kell válni, a jókat pedig meg kell tartani. A rosszakon javítani kell, a jókat meg kell tartani hosszú távon.

Dugulás esetén rossz szokásnak számít, ha beledob olyan anyagokat a lefolyóba, amik dugulást váltanak ki a vezeték belsejében. Hajszálak, kozmetikumok (sampon, tusfürdő, szappan), ételmaradék, zsiradék… ezek a lefolyók halálos ellenségei, ezek felelősek a dugulásért. Ha ettől a rossz beidegződéstől nem szabadul meg, ne is csodálkozzon, ha a dugulás ellehetetleníti életét.

A duguláselhárítás házi praktikái: mit használjon, hogy elkerülje a bajt?

Szódabikarbóna, sütőpor, lúgkő, ecet. Mindezt öntse rá a lefolyóra forró víz kíséretében! Már kész is. Probléma volt, probléma nincs. A felsorolt anyagokat persze ne egyszerre helyezze a lefolyóba, hanem mindegyiket egyen egyenként forró vízzel feloldva. Tuti praktikák ezek, ráadásul szinte semmibe nem kerülnek.

A duguláselhárítás otthoni eszközei

A duguláselhárítás otthoni eszközei a WC-pumpa (lehetőleg fanyelű és kis fejű kivitelben érdemes beszerezni), a nagynyomású kézi, elektronikus csőtisztító berendezés, valamint a spirálozó, amivel könnyen kipiszkálhatja a vezetékből a dugulás csomót, a probléma gyökerét.

Ha ezeknek egyike sem segít érdemben a bajon, nem tehet mást: szakemberhez kell, hogy forduljon. Korrekt és megbízható szerelőket a világhálón is találhat, de nézzen utána, hogy pontosan milyen árakon dolgoznak, győződj meg arról, nehogy rejtett költségek jelenjenek meg a szolgáltatásban és tekintse meg a referenciákat, melyek biztosítékot adnak a duguláselhárító eddigi munkáiról.