Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Dugulás a panelban szociális probléma

„Véletlenszerű, hogy éppen velem történik mindez?!?”

Tény, hogy panellakásokban gyakrabban fordul elő dugulás. Ez ellen nincs mit tenni. El kell viselni a tényt. Sajnos a ’60-as, ’70-es évek épült panellakások közüzemi rendszerese nem nevezhető éppen a legkomfortosabbnak. Nem hiába, hogy az ember a panelban valahogy mindig érzi a kellemetlen csatornaszagot, olyan hangok jönnek a falakon túlról, ami éjjelente nagyon félelmetes tud lenni.

Dugulás. Általában a konyhai mosogatónál, de gyakorlatilag mindenhol, ahol lefolyó van: a fürdőszobában a mosdónál, a kádnál, a zuhanykabinban, valamint a padlóösszefolyónál. A mellékhelyiségben a WC lefolyónál. A panelban az a legszörnyűbb és egyben a legidegesítőbb, hogy az ember hiába figyel oda arra, hogy az otthona tiszta és komfortos legyen, valahogy az összhatás, a végeredmény sosem ezt támasztja alá. Valahogy mindig maradnak a kellemetlen szagok, marad valami furcsa érzés, hogy nincs tisztaság. Hiába figyel oda az ember szinte már görcsösen a lefolyó helyes használatára, mégis mindig nehézkesen folyik le a víz, ami viszont már egy súlyos jelzés arra nézve, hogy a lefolyóban,a vezetékeken belül dugulás készülődik. Szörnyű. Kellemetlen. Egyszerűen utálatos. Ha Te is panelban laksz, akkor érted, mit akarok ezzel mondani: vehetem a legjobb illatosítót, állandóan takaríthatok, használhatom a drágábbnál drágább lefolyó tisztítószereket, valami akkor sem stimmel. Mindig marad egy hiányérzet.

Komoly dugulást eddig egyszer éltem át a lakásban. De az olyan volt, hogy amíg élek sem felejtem el. A csatornaszag gyakorlatilag az egész fürdőszobát elárasztotta. Ami azonban problémás volt, hogy a víz elöntötte a fürdőszobai kisbútoraimat is. Mindent. Olyan gusztustalan volt a helyiség, hogy nem tisztítottam én semmit, mindent vittem le a kukába. A keletkező kár a duguláselhárító szakember munkadíja nélkül is elég magasra rúgott. Viszont tudtam, hogy abban a helyzetben is meg kell őriznem hidegvéremet és cselekednem kell. Ekkor kerestem a telefonom segítségével egy ezzel foglalkozó profi szakembert. Körülbelül tíz perc alatt akadtam rá.

Aztán, ahogy kijött a vízvezeték-szerelő és helyreállította a rendet, kicsit megnyugodtam. Ő ellátott néhány jó tanáccsal és valóban korrekten, fix áron, gyorsan, mégis precízen dolgozott. Egyébként a szerelőt az interneten találtam. Idegen volt számomra, mégis beengedtem a lakásomba, nem tudtam mást tenni. Mindenestre segítőkész volt és rendben távozott. Az ő munkájával száz százalékosan meg volt elégedve. Maradéktalanul. De azt nehezen tudom feldolgozni, hogy ekkora károm keletkezett ebből az egészből. És mindez miért történhetett? Azért mert, ahol élek, az csak egy egyszerű panel. Ahol bármit csinálhatok valami úgyis lesz. Nyáron meleg van, télen meg fázom.

De nem panaszkodom. Ami elmúlt, elmúlt. Azóta Józseffel évente legalább egyszer alaposan ellenőriztetem a lefolyók állapotát, használom a WC-pumpát, szódabikarbónát, forró vizes ecetet, még a sütőport is. Így talán valóban elkerülhető lesz a dugulás és nem fenyegeti a szépen berendezett fürdőszobámat. Legalábbis remélem, nagyon remélem.

Az eset után kereshetném magamban a hibát. De minek? Azzal sem leszek előrébb. Én valóban próbáltam jól, okosan élni. De hát hiába, a panellal nincs mit tenni. Legfeljebb csak el lehet viselni.