Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Dugulás a lakásban

A döntő többség fejében már csak akkor fordul meg, hogy tegyen valamit a dugulás ellen, amikor a baj megtörtént. A megelőzésre csak kevesen fordítanak gondot, a lefolyók tisztán tartása céljából nem sokan alkalmazzák a csövek forró vizes átöblítését vagy a lefolyótisztítók használatát. Vajon a megelőzés védelmet nyújt a dugulásokkal szemben vagy az elővigyázatosság ellenére is szembe kell néznünk a csövek időnkénti elzáródásával?

A konyhában és a fürdőszobában kialakult dugulások nagyrészt a túlzott tisztítószer használat miatt következnek be. Akiknél mosogatógép van, azok is naponta többször öblítenek el edényeket a mosogatóban, nem beszélve azokról a háztartásokról, ahol kézzel mosogatnak. Ennek során sok ételmaradék juthat a lefolyóba, amelyek önmagukban is veszélyt jelentenek a dugulás szempontjából, főleg, ha hozzávesszük azt a nagy mennyiségű mosogatószert, melynek dús habja megragad a csövekben lerakódott szennyeződésekben és könnyen lezárhatja a víz útját. Ha szeretnénk tenni a dugulások megelőzése érdekében, válasszunk fékezett habzású, ám erőteljes zsíroldó hatással rendelkező mosogatószereket.

A fürdőszoba esetében szintén fontos tényező, hogy milyen vegyszereket engedünk a lefolyóba. Mosáshoz ajánlott a folyékony mosószereket előnyben részesíteni, melyek kevésbé habzanak és könnyebben oldódnak vízben, ezáltal kevesebb marad belőlük a csövekben. Velük ellentétben a por állagú mosószerek megkötnek a csövek falán és hozzájárulnak a dugulás kialakulásához, akárcsak a leöblített szőrszálak, hajszálak, a nap mint nap használt borotvahab, tusfürdő és szappan maradékai.

A wc dugulása csak a legritkább esetben tulajdonítható a nem odavaló tárgyak leöblítésének. Leginkább az okozza a problémát, hogy megpróbálunk spórolni a vízzel és csak épphogy végezzük el az öblítést. Ezzel azonban magunknak ártunk, hiszen a kis nyomáson leöblített szennyeződések nem jutnak tovább a csőben, így idővel szinte garantált, hogy dugulás fog jelentkezni. A legjobb, ha bőséges vízzel öblítünk és könnyen oldódó wc-papírt használunk.