Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

Csőgörény: hogyan használjuk?

A legfontosabb, amit tudnunk kell a csőgörényről, hogy kétemberes szerszám, azonban egyszerű használatának köszönhetően akár már a 10-12 éves csemeték is besegíthetnek működtetésében. Elsősorban mosdó, mosogató, padlóösszefolyó és falikút vezetékeiben kialakult dugulások elhárítására alkalmas és gyakorlatilag bármely nagyobb barkácsboltban beszerezhető.

A csőgörény kiválasztása

A barkácsboltokban számos méretű csőgörény kapható, azonban nem minden méretet érdemes megvásárolni. Ha az eszköz vásárlása mellett döntünk, ne sajnáljuk rá a pénzt, hiszen a néhány milliméteres játékszerek gyakorlatilag semmire nem jók, legyen bármilyen kedvező is az áruk. Olyat válasszunk, amely megfelel csöveink átmérőjének.

Ez azt jelenti, hogy 32 mm-nél kisebb csőhöz 8-10 milliméteres spirál szükséges, 40-100 mm átmérőjű csőhöz a 16 milliméterest érdemes választani, 100-250 mm-es csőhöz a 22 milliméteres spirál az ideális, végül 250-400 mm átmérőjű vezeték esetén a 32 mm-es spirál a tökéletes választás. A 8 mm-nél kisebb spirál, legyen az ára bármilyen kedvező, gyakorlatilag teljes mértékben haszontalan, ezért nem érdemes megvenni.

Kurblis és fúróra szerelhető kivitel

Szintén fontos azt eldöntenünk, hogy kurblis vagy fúróval tekerhető változatot szeretnénk-e megvásárolni. A fúróra szerelhető csőgörények általánosságban drágábbak, azonban ezzel egyidejűleg a használatuk, kezelésük is könnyebb. Ezek alapján magunknak kell eldöntenünk, hogy rászánjuk-e a nagyobb összeget erre az eszközre.

A csőgörény használata

A csőgörény használata nagyon egyszerű, azonban komoly figyelmet igényel. Toljuk be a görényt a csőbe, határozottan, de óvatosan, majd amikor elakad, kezdjük el tekerni folyamatosan, lassan és határozottan, amíg el nem érjük a csatornaszakasz végét. Ekkor visszafelé tekerve húzzuk ki a csatornából. Ezt egymást követően több alkalommal is elvégezhetjük, sőt, akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha visszafelé is megjáratjuk a csőgörényt.

Amennyiben a munka közben úgy érezzük, hogy a csőgörény megfeszül, elakad, nagyon fontos, hogy semmiképpen ne erőltessük! Az erőltetéstől ugyanis könnyedén összetekeredhet a vezetékben és beleszakadhat, ami komoly gondokhoz vezet és sokkal nagyobb problémát okoz, mint amekkora maga a dugulás.