Hívjon most: 06 30 777-8210
Duguláselhárítás: Hívjon!

Válasszon minket!

  • Ingyenes kiszállás
  • Megbízhatóság és rugalmasság
  • Tiszta, igényes munkavégzés
  • Kedvező árak
  • Garancia
  • Éjjel-nappal hétvégén is

Dugulaselhárítás Debrecen

További települések

Szolgáltatásaink

A lakásban terjengő csatornaszag kiváltó okai

Mindenki találkozott már a csatornaszag kellemetlen jelenségével. Gyakran az egész lakást belengi, de a fürdőszobához vagy a konyhához érve még inkább felerősödik, kétséget sem hagyva afelől, hogy a bűz forrása a lefolyó.

A csatornaszag a lefolyócsőben megrekedő szennyeződések révén alakul ki. A konyhában az ételmaradékok, míg a fürdőszobában más szerves anyagok - pl. haj- és szőrszálak, a szappanos lerakódásokban megtapadó bőrdarabkák stb. - rothadása a fő kiváltó okai. Előfordulhat az is, hogy a túl rövid flexibilis cső vagy a szifon bűzelzárójának hiánya áll a dolog hátterében.

A mosdó és a mosogató mellett a csatornaszag jelentkezhet a wc-ben is. Lehet, hogy a kagylót higiénikusan tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük, de ha a wc-csésze eleve nem hermetikusan van rögzítve, a levezetőcsőnek nem jó a lejtése és a csövekben pang a szennyvíz vagy ha kiszáradt a bűzelzáró, a szagok elkerülhetetlenül jelentkezni fognak.

Ilyen esetekben sokan a házi módszerekre, elsősorban a lefolyótisztítókra hagyatkoznak. Ezek azonban nem tudják teljes körűen orvosolni a bajt, hiszen kizárólag az enyhe lerakódások ellen hatékonyak, azokban az esetekben pedig, amikor a lefolyórendszer hibái tehetőek felelőssé a csatornaszagért, semmilyen szinten nem jelentenek megoldást. Ezért célszerűbb szakember segítségét kérni, aki pontosan felméri, hogy hol lehet a hiba és szakszerűen el is hárítja azt.

A kellemetlen szagok kialakulhatnak a légbeszívó szelep hiánya miatt, de gyakori, hogy a normál esetben a szagok visszaáramlását megakadályozó strang vezetékben lévő dugulás okolható a bűzért. Hogy kiderüljön, a számos lehetséges tényező közül melyik okozza valóban a csatornaszagot, elkerülhetetlen szakembert hívni, aki a probléma nyomán kialakuló számos további kellemetlenségtől - és nem utolsó sorban felesleges kiadásoktól - is megkímélhet minket.